Home Horren

Horren - gezondheid en Hygiene 

De noodzaak van goede ventilatie.

Goed ventileren van uw woon- en werkruimten is belangrijk voor uw gezondheid en voor die van anderen in uw omgeving. En dat is iets anders dan "even luchten". Met even luchten maakt u de atmosfeer in een vertrek weer lekker fris, maar na een half uur is het effect daarvan al weer verdwenen. Ventileren is er voor zorgen dat er dag en nacht verse lucht wordt aangevoerd en dat de vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd.

Een te hoog vocht- en CO² gehalte

Vervuilde lucht bevat een hoge concentratie vocht en CO² (kooldioxide). Vochtige lucht in huis kan schimmelvorming tot gevolg hebben. Ook huisstofmijten gedijen goed in een vochtige omgeving. Zowel schimmels als huisstofmijten spelen een rol bij het onstaan van allergieën aan de luchtwegen. Een te hoog CO² gehalte (ademen wij uit) in de lucht leidt tot concentratieverlies, vermoeidheid en hoofdpijn.

 

Hoog tijd voor natuurlijke ventilatie

Gezonde woon- en werkruimten mogen een CO² concentratie van maximaal 1.200 ppm (parts per million) bevatten. Maar niet zelden wordt er 3.000 tot 4.000 ppm gemeten. Dat vraagt om voorzieningen die een goede luchtverversing garanderen, zonder hinder voor uw leefcomfort. De eenvoudigste oplossing is "natuurlijke ventilatie", middels open ventilatieroosters en ramen op een handbrede kier. Vanzelfsprekend voorzien van Hamstra horsystemen, om te voorkomen dat er insecten of pollen naar binnen komen.

Bescherming 

Bescherming tegen muggenbeten. Dankzij horren heeft u geen last meer van insecten in huis. Maar, wist u ook dat Hamstra oplossingen biedt die pollen- en zonwerend zijn?

Last van hooikoorts? Dankzij Hamstra horsystemen, voorzien van speciaal pollenwerend gaas, kunt u desondanks volop ventileren. De speciale afwerklaag op het gaasdoek verandert de polariteit van de pollen en houdt daardoor ook het merendeel hiervan buitenshuis. Zo wordt de kans op allergische reacties binnenshuis effectief verminderd. Frisse lucht binnen; pollen én insecten buiten.

Comfort en gemak 

Hamstra horsystemen dragen bij aan een ongestoorde nachtrust en een gezond en comfortabel leefklimaat.

Hamstra horsystemen hebben een filterend effect op de buitenlucht. Dankzij toepassing van verschillende horgazen, houdt u ongewenste elementen buiten uw woon- en werkruimten. Dat betekent een betere hygiëne in huis, zonder insecten en/of spinnen en mèt bescherming tegen muggenbeten. Naar keuze houdt u een teveel aan zonneschijn tegen of filtert u pollen uit de lucht, waarmee u de kans op hooikoorstverschijnselen vermindert.